Gadgets en onderwijs

dinsdag, januari 09, 2007

Mobuzz en Digital Life TV


Via een rss-plugin voor media Center kwam ik twee leuke online vlogs (video blogs) tegen waar ik even wat afleveringen van heb doorgenomen.

Allereerst is er Mobuzz TV, met iedere week enkele korte afleveringen die de laatste nieuwtjes rondom internet en techniek behandelen. Vaak zit er aan het eind ook nog een leuk stukje film dat van YouTube geplukt is. De presentatrice (Corinne) praat wel ontzettend snel, dus soms moet je even een stapje terug, maar de items worden met veel enthousiasme en grappig commentaar gebracht. Ook leuk is dat je de filmpjes in allerlei formaten kan bekijken, ook voor op je mobiel of een psp zodat je het ook onderweg ergens kan kijken. Niet veel langer dan een minuut of 5, dus daar is altijd wel een moment voor te vinden.

De andere vlog die ik heb bekeken is Digital Life TV ("for tech fans by tech fans"), een langere uitzending (rond een half uur) met twee wisselende presentatoren die toch wel vrij geeky zijn, maar desalniettemin veel interessant nieuws brengen en de nieuwste hard- en software becommentarieren. Af en toe gaat het mij wat te diep op de zaak in, maar als je gek bent op gadgets kom je die hier zeker regelmatig tegen.

Het leuke vind ik zelf dat ik de uitzendingen nu thuis gewoon via de media center pc kan bekijken als ik even tijd heb en door de rss feed hou ik precies bij wanneer er weer nieuwe afleveringen zijn.

Labels: ,

zaterdag, januari 21, 2006

Podcasts ICT roddels

De laatste tijd luister ik regelmatig naar de podcasts van Brenno de Winter, die op de site ICT roddels.nl te vinden zijn. Hij besteedt daarin aandacht aan allerlei nieuws op ICT gebied en heeft naast zijn reguliere wekelijkse podcast ook veel podcasts met een speciaal onderwerp, zoals eentje over antivirussoftware en DigiD. Hij slaagt erin om veel mensen aan de telefoon te krijgen die iets te vertellen hebben over deze onderwerpen en het luistert lekker weg als je zoals ik veel in de bus en trein zit. Een aanrader dus.

Labels:

donderdag, oktober 13, 2005

Edukast

Ik zit nu te luisteren naar een zogenaamde Edukast. Dit is een audio fragment (MP3) die is ingesproken door Pierre Gorissen. Hij heeft ook zijn eigen weblog en daar spreekt hij over in zijn Edukast. Alles heeft te maken met ICT in het onderwijs, maar ik moet nog even wennen aan het idee dat ik een kwartier lang naar iemand moet zitten luiteren die iets voorleest met een zacht muziekje op de achtergrond. Hij heeft wel een prettige zachte g. :-)
UPDATE: Ik heb even zitten luisteren, maar de podcast is niet meer dan een voorgelezen versie van de weblog en mijn voorkeur gaat dan toch uit naar lezen.
Wel heb ik twee aardige podcasts gevonden op de site van Brenno de Winter (ict roddels 1 en 2), waarin ook fragmenten van interviews zijn opgenomen. Daar ga ik nog wel een keertje kijken. Ik denk alleen wel dat mijn voorkeur blijft uitgaan naar het lezen van het laatste nieuws.

Labels:


Wikipedia Affiliate Button