Gadgets en onderwijs

zondag, december 07, 2008

Wisdom of crowds in Twitter


Gisteren werd voor mij maar weer eens bewezen hoe handig het kan zijn om te twitteren. Vaak wordt er een beetje lacherig op gereageerd als ik anderen probeer uit te leggen wat het is."Oh, je zit te chatten dus" is dan een van de reacties en het wordt daarmee een beetje afgedaan. Maar nu heb ik een goed voorbeeld van hoe ik er profijt van heb gehad.
Zoals bekend heb ik vorige week een nieuwe Medion Akoya E1210 netbook gekocht. Alles liep goed, alleen de wifi kaart gaf problemen. De verbinding viel om de haverklap weg en was heel onvoorspelbaar. Ik had al wat zitten googelen en kwam nog een verhaal op een blog tegen waar ik helemaal niet blij van werd. Ook had ik al nieuwe drivers gedownload en geïnstalleerd, maar niks hielp. Ik zag de bui al hangen dat ik bij de winkel langs moest. Ik had voor de zekerheid een screencast gemaakt met Jing (een geweldig gratis tooltje trouwens!) en had deze op de gratis webruimte die erbij zat geplaatst. Dit even op Twitter gemeld en enkele uren later kwam er ineens een reactie van Ictcafe (Harry Dubois) met een suggestie om het kanaal in de router aan te passen. Even in de router software duiken, kanaal aangepast en, hey presto, probleem opgelost!
En op deze manier valt er veel vaker iets te halen of te brengen via Twitter. Links naar interessante artikelen, Juffrouw Jannie die koffie brengt, vragen van anderen die je kan beantwoorden, discussies over onderwijs en ict, de goedemorgenman die je altijd een goedemorgen wenst, het volgen van conferenties op afstand en de afgelopen week een hoog gehalte vragen om rijmwoorden. Zin en onzin door elkaar, en dat maakt Twitter ook zo leuk. Ik heb op mijn netbook een Firefox plugin (Twitterfox) en op mijn WM mobiel heb ik CeTwit gezet, zodat ik altijd even kan kijken wat er gaande is of iets kan melden. Twitter je mee?

Labels: ,

zaterdag, november 15, 2008

Twitterfeed test


Ik Twitter me de laatste maanden een slag in de rondte en daarom leek het me ook wel handig om mijn nieuw geschreven blogposts hier ook meteen met een linkje in Twitter te tonen. Volgens mij heb ik dat nu geregeld via Twitterfeed (bedankt @ricksrommelhok voor de tip). Ik had daarvoor een OpenID nodig die ik al bleek te hebben (vond ik terug in het Dashboard van Blogger). Nu schrijf ik even dit bericht om het te testen. Verder geen spannende dingen dus.

Labels: ,

zaterdag, mei 17, 2008

Tweet tweet!

Het heeft niks te maken met het thema van de volgende boekenweek (= tjielp, tjielp) en ook niet met de Roadrunner (= Beep Beep) maar met Twitter. Ik heb vanmiddag ook maar een Twitter account aangemaakt en ben aan het twitteren geslagen. Meteen had ik al de eerste reacties binnen van Willem Karssenberg en Wilfred Rubens, dus die zitten op deze regenachtige zaterdagmiddag ook achter de pc. Ik zat in eerste instantie met mijn eeepc op schoot, en het twitteren was daarop geen probleem. Ook berichtjes via mijn mobiel versturen verliep vlekkeloos en de Firefox add ons (TwitterFox en TwitterBar) die ik nog installeerde liepen als een zonnetje.
Vervolgens wilde ik even wat bloggen op de eeepc, maar toen ik een foto online wilde bewerken (eerst in Flauntr en toen in Picnik) bleken beide sites toch niet goed te werken in Firefox. Bij Picnik knalde de brwoser er zelfs helemaal een aantal keren uit toen ik een foto wilde uploaden. Dus op de pc in mijn werkkamer boven heb ik vervolgens maar even Thwirl geinstalleerd, om vooral geen enkele Tweet te hoeven missen.
Of ik het veel ga gebruiken weet ik nog niet. Lijkt me wel leuk voor tijdens conferenties oid, maar ik weet niet of het me zoveel interesseerd wat anderen in hun vrije tijd allemaal uitspoken. En wat ik zelf doe is misschien ook helemaal niet zo spannend, dus ik kijk het even een paar weken aan. Tweet!

Labels: ,


Wikipedia Affiliate Button