Gadgets en onderwijs

zaterdag, december 27, 2008

Meme: wat neem je je niet voor in het nieuwe jaar?


Bij Karin stond een oproep om mee te doen aan een door haar gestarte meme (kijk even bij Karin als je niet weet wat dat is) en daar geef ik natuurlijk graag gehoor aan.
Dus: wat neem ik me in ieder geval niet voor voor het nieuwe jaar? Dat ik een dieet ga volgen. Ik heb al genoeg geyoyood (of hoe schrijf je dat?) de afgelopen jaren, het is wel genoeg geweest.
Zegt het voort en verspreid deze leuke meme!

Labels:

vrijdag, december 19, 2008

Fijne feestdagen!

Vandaag is mijn kerstvakantie begonnen. 2 weken rust, even wat minder bloggen, wat meer met partner, vrienden en familie optrekken en uitslapen(!).
Ik wens al mijn lezers hele fijne feestdagen toe en hoop dat we een jaar ingaan met veel plezier in het werk, nieuwe uitdagingen en veel redenen om te lachen. Aan de hond hieronder zal het niet liggen!

Labels: ,

woensdag, december 03, 2008

Raarste gadget van de week: Mouse Scale


Het is weer tijd voor de raarste gadget van de week en ik heb er weer eentje weten op te snorren die 2 zaken combineert op een heel bijzondere manier. Het gaat hier om de American Weigh MSC-500Mouse Scale! Deze muis heeft (jawel) een ingebouwde precisie weegschaal en dat alles voor het aantrekkelijke prijsje van slechts $59,95.

De feiten: "Introducing the NEW Mouse Scale from American Weigh Scales. This scales acts as both an optical mouse and a precision pocket scale. Simply plug the included USB cord into the scale to use with your laptop or computer."


De specificaties:
  • USB Cable included
  • Back-lit LCD Display
  • Two key operation
  • Compatible Scroll Wheel
  • Removable cover can be used as a tray.
  • 10 Year American Weigh Warranty

Is het geen plaatje? En hoe we dit in het onderwijs gaan inzetten? Roept u maar!

Labels: , ,

vrijdag, november 14, 2008

Humor als leermethode


Tijdens het volgen van de berichten vanuit Orlando via Twitter en blogs, kwam ik een bericht over een presentatie van Peter M. Jonas tegen over humor in het onderwijs. Ik herkende me daar heel erg in. Daarom nog een kleine opsomming, maar nu van alle leuke dingen die ik de afgelopen maanden ben tegengekomen, om je weer even bij de les te trekken:
- Filmpje van Maru the cat
-Wii reclameboodschap
- de USB-beer
- JK Rowling commencement speech bij Harvard (met serieuze boodschap)
- een bloggende plant
- eeuwige bubbeltjes plastic
- Wauwel.nl
- Professor Wikipedia van College humor

Labels: ,

donderdag, augustus 21, 2008

23 dingen lied

Ik kreeg een enthousiaste mail van Conchita (bedankt!) over een filmpje dat Han had ontdekt met de titel 23 Dingen. Dit verwijst niet naar de welbekende 23 dingen Wiki die Kennisnet heeft opgezet, want ook in de bibliotheken is men daar erg mee bezig en heeft men een aparte site voor de cursus die volgens Edwin Mijnsbergen intussen al door honderden bibliothecarissen wordt gevolgd. Er is zelfs al een Na-23-dingen-wiki gestart. Getuige dit lied heeft men Web 2.0 helemaal omarmt! De ondertiteling op Dotsub is nog niet helemaal af, maar het is vrij goed te volgen. Alleen jammer dat de presentatie op het digitale bord waar de dames voor staan niet echt te zien is. Wanneer komt er een docentenkoor dat iets dergelijks produceert? Ik wil wel meezingen!

Labels: ,

woensdag, juni 11, 2008

Keynote Steve Jobs in 60 seconden

Mocht je willen weten wat Steve Jobs tijdens de keynote van de World Wide Developers Conference (WWDC) 2008 van afgelopen maandag heeft gezegd, maar wil je niet het hele verhaal aanhoren, dan is hier de korte samenvatting.

Labels: ,

donderdag, april 17, 2008

De Apple "i"

Dit is echt alles waar je als gadgetfreak altijd al van hebt gedroomd. College Humor presenteert: de Apple "i"!

See more funny videos at CollegeHumor

Labels: ,

zaterdag, april 05, 2008

Crreeepy gadgets


Bij Engadget hebben ze een opsomming gemaakt van de raarste, meest nutteloze of ronduit enge gadgets die dit jaar bij de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas te vinden waren. Ze noemen het zelf crapgadgets. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ei vormige, marmeren mp3 speler, een webcam met een zuignap (want dat stuk scherm heb je toch niet nodig?) of de wel heel bizarre telefoon in de vorm van een engeltje. Ook in een eerdere post hadden ze al een hele opsomming van deze creepy gadgets, waaronder een display van electronisch papier die van gewoon papier is gemaakt! Wie verzint toch dit soort dingen?

Labels: ,

woensdag, maart 12, 2008

Knokken met usb


Ik vond het weer eens tijd voor een grappige, volkomen nutteloze gadget en die vond ik net op Gizmodo: de USB punch head. Sla al je frustratie van je af met dit rubberen usb hoofd. In de bijgeleverde software laad je een foto van iemand die je altijd al hebt verwenst en al slaande worden er effecten op de foto toegepast, zoals uitpuilende ogen en een scheef trekkende mond. Op de site zie je hoe het werkt bij bijvoorbeeld Bin Laden of George Bush. Ik vind hem toch net iets leuker dan het ouderwetse stressballetje. Binnenkort te koop.

Labels: ,

dinsdag, januari 29, 2008

De MacBook Paper

Als reactie op de MacBook Air kan je nu je eigen MacBook Paper maken, getuige dit filmpje. Gezien bij Gizmodo.

Labels: ,

vrijdag, januari 25, 2008

Back to School Chalkboard Message Generator


Ik krijg maar geen genoeg van de Generator Weblog, waar ik nu de Back to School Chalkboard Message Generator tegenkwam. Zie hier het resultaat.

Labels: ,

dinsdag, januari 22, 2008

Favoriete gadget voor beheerders?


Tijdens de ambassadeursdag van Kennisnet vorige week kwam ik nog een leuk plaatje tegen in de presentatie van Jan Bartling van een wel heel aparte gadget: de Stupida Mouse! Deze muis heeft geen knoppen, zodat je nergens op kan klikken en er dus ook niks fout kan gaan. Makkelijk beheren dus voor de dienst ICT. In de kleine lettertjes worden ook nog de StupidaKey (een toetsenbord zonder toetsen) en de StupidaScreen (een blanco beeldscherm) voor de Really Really stupid users genoemd.

Ik weet zeker dat er ergens een systeembeheerder nu verlekkerd zit te kijken!

Labels: ,

maandag, januari 14, 2008

Grappige HEMA site

Totaal off topic, maar wel leuk. Een collega stuurde me net de link http://producten.hema.nl/. Niks bijzonders zou je denken, maar als je even wacht komt hij tot leven. Erg grappig!

Labels:

dinsdag, oktober 16, 2007

Pileus internet paraplu


Nou had ik al eens eerder een paraplu met weersvoorspelling gevonden, maar de Pileus van de Keio universiteit in Japan is wel even een stapje meer. Dit is wat erover gezegd wordt:

"Pileus is an umbrella connected to the Internet to make walking in rainy days fun. Pileus has a large screen on the top surface, a built-in camera, a motion sensor, GPS, and a digital compass, and it provides two main functions; A Social Photo-sharing and A 3D Map Navigation. The photo function is connected to a major web service "Flickr". A user can take photo with a camera on the umbrella, and pictures are uploaded to Flickr in two minutes with context tags via a wireless Internet connection. User can also enjoy theirselves watching photo-streams downloaded from Flickr (and video-stream from YouTube on an advanced proto) with simple operation of wrist snapping. 3D Map Navigation is powered by "Google Earth". Detecting a location data from GPS, it shows a 3D bird view around the user. User can walk-through a city comparing the 3D views and real sights, and the map is always updated by GPS and a digital compass. As it has a large screen, it create virtual reality but not immersive."

Hoewel oorspronkelijk een experiment voor onderzoek was, probeert men hem nu op de markt te krijgen. Wel een hele hoop mogelijkheden voor een paraplu, maar zou hij wel goed tegen de regen kunnen?

Labels: ,

dinsdag, september 04, 2007

gadget taart


Ik kwam via BoingBoing een hele leuke pagina tegen met daarop een verzameling foto's van wel hele speciale taarten. Sommige mensen vinden het blijkbaar leuk om voor hun trouwdag een taart in de vorm van een XBox of iPhone te laten maken! Er zitten werkelijk prachtige kunststukjes tussen zoals een Mario taart en twee taarten in de vorm van Nintendo controllers. Erg grappig!

Labels: ,

zondag, juli 01, 2007

De iPhone, echt alles in 1!

Het zal je niet ontgaan zijn dat gisteren in de VS de iPhone, de nieuwste hype van Apple, op de markt is gekomen. Er stonden zelfs mensen 's nachts in de rij om er op tijd bij te zijn. Ik snap het niet helemaal , want zo bijzonder is hij qua functionaliteiten helemaal niet, hij heeft minder mogelijkheden dan mijn huidige telefoon. Wel ziet hij er natuurlijk prachtig uit, en de interface is wel heel speciaal, met een touchscreen waarin je makkelijk met 1 vinger door alle functionaliteiten kan scrollen. Maar om daar nou meer dan 500 euro (met abonnement!) voor neer te tellen...
Ik kwam dit filmpje nog tegen, waarin maar weer eens onderstreept wordt dat de verwachtingen rondom de iPhone misschien wel een ietsje te hoog gespannen zijn.

Labels: , ,

zaterdag, juni 09, 2007

Diepe zakken voor de echte gadgetfreak


Bij Mobuzz TV zag ik een fragment van een filmpje waarin een zeer Britse kleermaker (Henry Needle) de nieuwste collectie "Great pockets" toont. Zeker als je veel verschillende gadgets hebt verzamelt, kan het soms lastig zijn om alles makkelijk mee te nemen. Uiteindelijk blijkt de film een advertentie voor de nieuwe Nokia N95 te zijn en de boodschap is dan dat je geen grote zakken meer nodig hebt, want die telefoon kan echt alles! Gelukkig kan mijn telefoon dat ook, dus ik heb geen grote zakken en ook geen nieuwe Nokia nodig. Wel een heel leuke manier om je product aan de man te brengen.

Labels: ,

woensdag, februari 14, 2007

Anti valentijnsdag


Omdat Valentijnsdag zo langzamerhand toch wel erg commercieel begint te worden, heb ik dit keer een anti-valentijns e-card naar mijn vriend gestuurd. Deze waren intussen al op allerlei sites te vinden, waaronder bij Meish.org. Deze heeft er een paar hele leuke bijstaan. Ik geloof dat hij wel in smaak viel.

Labels:

dinsdag, januari 09, 2007

Mobuzz en Digital Life TV


Via een rss-plugin voor media Center kwam ik twee leuke online vlogs (video blogs) tegen waar ik even wat afleveringen van heb doorgenomen.

Allereerst is er Mobuzz TV, met iedere week enkele korte afleveringen die de laatste nieuwtjes rondom internet en techniek behandelen. Vaak zit er aan het eind ook nog een leuk stukje film dat van YouTube geplukt is. De presentatrice (Corinne) praat wel ontzettend snel, dus soms moet je even een stapje terug, maar de items worden met veel enthousiasme en grappig commentaar gebracht. Ook leuk is dat je de filmpjes in allerlei formaten kan bekijken, ook voor op je mobiel of een psp zodat je het ook onderweg ergens kan kijken. Niet veel langer dan een minuut of 5, dus daar is altijd wel een moment voor te vinden.

De andere vlog die ik heb bekeken is Digital Life TV ("for tech fans by tech fans"), een langere uitzending (rond een half uur) met twee wisselende presentatoren die toch wel vrij geeky zijn, maar desalniettemin veel interessant nieuws brengen en de nieuwste hard- en software becommentarieren. Af en toe gaat het mij wat te diep op de zaak in, maar als je gek bent op gadgets kom je die hier zeker regelmatig tegen.

Het leuke vind ik zelf dat ik de uitzendingen nu thuis gewoon via de media center pc kan bekijken als ik even tijd heb en door de rss feed hou ik precies bij wanneer er weer nieuwe afleveringen zijn.

Labels: ,

zondag, oktober 08, 2006

Doorzichtig openbaar toilet


Al een tijdje terug zag ik deze foto van een Zwitsers openbaar toilet. Het blijkt al enige jaren op internet rond te waren, getuige dit artikel erover uit 2004, maar ik had hem nog niet eerder gezien. Het hokje is van buiten helemaal spiegelend, maar als je binnen zit lijkt het net of je door een gewoon raam naar buiten zit te kijken en kan het aanvoelen alsof iedereen naar binnen gluurt. Ik vond het een hele leuke vondst!

Labels:

zondag, september 03, 2006

Bad ads competitie van Worth 1000


Al eerder had ik de site Worth 1000 genoemd, maar deze wedstrijd vond ik wel weer een vermelding waard. De opdracht was om een slechte advertentie te maken voor een bestaand product. Op de overzichtspagina staan enkele hele aardige zoals de Absolut poster en een reclame voor een diamanten verlovingsring. De Bic reclame (zie plaatje) vond ik persoonlijk erg aardig omdat ik er vanuit mijn werk wel eens mee te maken heb.

Labels:

If Apple made everything


Via Redit kwam ik deze site tegen waarop allerlei plaatjes zijn verzameld die tonen hoe de wereld eruit zou zien als Apple alles zou maken.
Van iQaeda tot iReland (zie plaatje), een wasmachine of een Apple accu in je auto, er zit genoeg grappigs tussen om even een verloren moment mee te vullen...

Labels:

iPod toiletrol houderWil je nou ook in het kleinste kamertje van je mp3-collectie kunnen genieten dan is dit wel de ultieme oplossing: een toiletrol houder met geintegreerd iPod dock.
Voor 50 pond heb je een toilet accessoire met vocht afstotende boxen, een oplader voor je iPod en de mogelijkheid om je muziek geshuffeld of geprogrammeerd af te spelen. En wie wil dat nou niet!? :-)

Labels: ,

donderdag, juni 15, 2006

Eindeloos inzoomen


Een hele grappige toepassing van Shockwave zag ik op een site waar je eindeloos kunt inzoomen op een foto, die vervolgens weer is opgebouwd uit een heleboel andere foto's waarop je weer kunt inzoomen. Je kunt het tot in de eeuwigheid blijven doen. Wel even zorgen dat je Shockwave installeert als de site daarmee komt. En die Yahoo toolbar kun je natuurlijk ook gewoon overslaan.

Labels: ,

Reddit.com


Mijn vriend houdt regelmatig de Engelstalige site Reddit.com in de gaten. Het is een simpele site met uiteenlopende links naar interessante verhalen op het web. De onderwerpen varieren van technisch nieuws over software en programmeren tot hele persoonlijke, vaak grappige of ontroerende verhalen. Je kunt je gratis registrerern voor de site waarna je dan punten kunt geven aan bepaalde verhalen die je de moeite waard vindt. De grote scoorders komen dan in een aparte lijst te staan.
Vandaag staat er o.a. een link naar een pagina waar nagebouwde tekeningen van Escher te zien zijn. Ik ben altijd al een fan van Escher geweest en het blijkt nu dat sommige "onmogelijke" objecten wel degelijk in het echt kunnen worden nagemaakt. De foto's op de site geven aardige voorbeelden.
Reddit.com is zeker een site om af en toe eens langs te gaan als je een verloren uurtje hebt. De header van de site (zie het plaatje) is deze weken helemaal in WK-stijl.

Labels: ,

dinsdag, mei 09, 2006

Worth 100 photoshop wedstrijden


Al geruime tijd wordt er op Boing Boing verwezen naar de site Worth1000 , waar Photoshop wedstrijden worden uitgeschreven met de meest uiteenlopende onderwerpen. Het is soms werkelijk verbluffend wat er allemaal met Photoshop mogelijk is. Zo kun je zien hoe het zou zijn als cowboys de wereld zouden besturen, Robots die in klassieke kunstwerken opduiken (zie de Vermeer hiernaast) en cyborg beroemdheden. Het is echt de moeite waard om er eens rond te kijken.
UPDATE: in de titel staat een foutje, het is Worth 1000, dus een nulletje meer.

Labels:

Creatieve wiskunde

Na een lekker luie vakantie begin ik maar weer eens met wat interessante zaken door te nemen. Zo werd ik geattendeerd op een wel heel creatieve oplossing voor een wiskundig probleem. Ik zou hem goed rekenen!

Labels:

maandag, april 24, 2006

Navigatieproblemen


Sommige mensen gaan wel erg ver in het volgen van hun navigatiesystemen. In de Times online staat te lezen hoe in het dorpje Luckington (dat zijn naam voor deze mensen trouwens geen eer aan doet) al meerdere bestuurders hun wagens het water in hebben gereden nadat ze hun navigatiesysteem hadden gevolgd. Allerlei waarschuwingsborden ten spijt vertrouwden ze meer op de Tom Tom dan op hun eigen waarnemingsvermogen. Doet me denken aan die reclame van Planet Internet waarin een vrouw de auto een hoge heg instuurt als het navigatiesysteem aangeeft dat ze af moet slaan. Iets verderop staat ook nog het plaatsje Crackpot genoemd (en dat bestaat echt!) waar mensen tot aan de rand van een afgrond rijden voordat ze in de gaten krijgen dat ze misschien toch een andere afslag hadden moeten nemen. Dit zou een broodje aap verhaal kunnen zijn, maar een bron als The Times zet zoiets niet zomaar op hun site lijkt me. Ook op andere sites valt trouwens te lezen dat navigatiesystemen niet voor iedereen even veilig zijn.

Labels:

donderdag, april 20, 2006

BoekenstoelIk hou enorm van lezen en mijn huis staat intussen tot op zolder gevuld met mijn verzameling boeken, die ik maar moeilijk weg kan doen. Daarom lijkt me dit meubel wel erg handig, de Bibliochaise zoals Gizmodo hem noemt. Je kunt er maar liefst 5 strekkende meters aan boeken in kwijt, alleen lekker leunen is er dan niet meer bij. En waar moet je je kopje thee dan neerzetten?

Labels:

zaterdag, april 15, 2006

Paraplu met weersvoorspelling


Ik kwam op Gizmodo deze paraplu tegen die door middel van een Wifi verbinding het weer voorspelt. Het handvat licht steeds meer op wanneer er slecht weer op komst is. Kan handig zijn tijdens de paasdagen, maar je kan natuurlijk ook even je hoofd buiten de deur steken.

Labels: ,

zondag, maart 05, 2006

Multimediale lantaarnpalen


In Zoetermeer gaan ze meerdere multimeriale lantaarnpalen neerzetten , met bovenaan een lcd- scherm waarop advertenties worden getoond en onderaan kun je op internet surfen. Ook zit er een Wifi hotspot in, zodat je rond de paal ook met je laptop of pocket pc kunt internetten. Gadgetzone bericht verder:
"In eerste instantie gaat het vooral om informatie over het openbaar vervoer, nieuws, weer, verkeer en de gemeente Zoetermeer. Tijdens de proef zullen echter snel meer services, zoals informatie over uitgaansmogelijkheden, evenementen en lokale aanbiedingen, beschikbaar komen. Daarnaast is Streetlight in de toekomst te gebruiken voor oplossingen in de openbare infrastructuur waarbij snelle breedbandverbindingen noodzakelijk zijn, zoals het aansluiten van beveiligingcamera's en stoplichten."
Leuk idee, mooie vormgeving ook, maar ik vraag me af hoe lang dit ding heel blijft. Of hoelang het duurt voordat op het scherm de "blue screen of death" wordt getoond, omdat er iets met Windows misgaat...

Labels: ,

Fido de robot koffer


Toen ik vroeger op vakantie ging met een te zwaar beladen koffer waar te kleine wieltjes onder zaten dacht ik al dat dat toch makkelijker moest kunnen. De oplossing is er nu: Een koffer die achter je aanloopt als een hondje. De koffer is ontworpen door Peter Yeadon en werkt doordat het ding signalen volgt die worden gezonden door een armband. Verder kun je het ding ook met je stem aansturen, net als een hond ( en let vooral op de staart!). Verder herkent het ding ook oneffen terrein door middel van ingebouwde laser sensoren en zal altijd in je buurt blijven. Tot de batterij leeg is natuurlijk.

Labels: ,

woensdag, februari 22, 2006

De slechte samaritaan

De laatste dagen doet een verhaal de ronde op BoingBoing en Gizmodo over een vrouw die haar digitale camera tijdens een vakantie op Hawaii was kwijtgeraakt. Het Canadese gezin dat de camera had gevonden nam contact met haar op. Aardig, denk je, zo krijgt ze haar camera toch weer terug. Maar nee, de familie wilde alleen maar even aangeven dat ze de camera wilden houden, aangezien hun zoon er erg aan gehecht was geraakt....
Nadat de vrouw zelfs nog had aangeboden om voor een klein bedrag de camera af te staan, als ze haar geheugenkaart maar terugkreeg, stuurde de familie een setje cd-roms op met daarop de foto's. Nou vraag ik je!
Het commentaar van een van de Gizmodo lezers hierbij :
"What the hell? The next time they leave their car in the car park someone should take it and send them the air freshener back."

Labels:

dinsdag, december 20, 2005

Cute overload blog


Even iets totaal anders er tussendoor: de Cute Overload weblog, met alleen maar grappige en vertederende plaatjes van vooral jonge dieren waar je gewoon vrolijk van wordt!

Labels: ,

donderdag, november 03, 2005

Hoe laat je je huisdier uit?Als je je hondje wilt uitlaten, maar je wilt het beestje niet onnodig vermoeien, dan is er nu een oplossing. De Pet Stroller! Zo hoeft je kleine keffertje nooit meer een poot te verzetten en krijg jij toch nog de nodige beweging. Alleen geschikt voor kleine hondjes (of katten, cavia's, konijnen, enz. enz.). Hij is er trouwens stoer donkerblauw en schattig roze. Het moet niet gekker worden....

Labels:

zondag, oktober 23, 2005

Haakplezier en Star Wars


Dit grappige plaatje zag ik op Boing Boing. Het kind is het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen haakprojectje en moet nu gedwongen poseren met de oren van Yoda uit de Star Wars serie. Het wurm kijkt er dan ook niet zo blij bij. Wel lekker warm!

Labels:

zondag, oktober 09, 2005

PettekapselDeze foto kwam ik tegen op Boing Boing. De man in kwestie heeft al 20 jaar hetzelfde kapsel, in de vorm van een pet. Zo heeft hij altijd een hoofddeksel bij zich. Erg grappig!

Labels:

dinsdag, september 06, 2005

Handige pocket organizers van 1 A4-tje


Op Boing Boing zag ik een verwijzing naar PocketMod, een website waar je een printklare versie kan maken van een klein boekje (8 pagina's) die je uit 1 A4-tje kunt vouwen. Je kan zelf bepalen wat je erin wilt hebben, zoals alleen maar lijntjes, maar ook kalenders (dag, maand, jaar), contactpersonen info, boodschappenlijstjes, tabellen. Ik heb er maar eens eentje uitgeprobeerd en moet zeggen dat het vrij eenvoudig te maken is, alleen zou ik niet weten waarom ik papier zou gebruiken ipv mijn vertrouwde pocket pc. Er stonden ook nog een andere link naar een soortgelijke website bij, te weten DIY Planner.

Labels: ,

zondag, augustus 28, 2005

Hamster als telefoonopladerEen 16 jarige Engelse scholier is erin geslaagd het eeuwige geren van zijn hamster in een molentje om te zetten in stroomvoorziening voor zijn GSM. Hij heeft er gewoonweg een kleine generator aan vastgemaakt. Een heel nuttige invulling van een scheikunde project voor school. Jammer dat hij er maar een "C" voor gekregen heeft.

Ik had vroeger ook een hamster en weet hoeveel die beestjes vooral 's nachts in hun molentjes rondrennen. Een slimme oplossing, want met 2 uurtjes rennen heeft het diertje al een half uur gesprekstijd voor zijn Nokia geleverd!

Hier de link naar het complete verhaal op Ananova.

Labels: ,

vrijdag, augustus 26, 2005

Bullshit protector


Op BoingBoing zag ik dit grappige bericht over een 78-jarige amerikaanse oorlogsveteraan die tijdens een speech van Bush een wel heel bijzondere bescherming droeg. De foto gaat als een lopend vuurtje door allerlei blogs op het net en is ook al door the Associated Press overgenomen. Intussen heeft iemand de handige oorbeschermers in een pdf-bestand gezet, zodat iedereen ze makkelijk kan uitprinten. Misschien een leuk idee voor tijdens een Balkenende speech....

Labels:

dinsdag, augustus 23, 2005

Pastafarianism en het Flying Spaghetti Monster


Ik lees de laatste dagen veel over het Flying Spaghetti Monster (FSM) op Boing Boing, een godheid die is ontstaan als een reactie op een stroming in de VS die Intelligent Design heet (zie Wikipedia artikel hierover). In het kort komt dat erop neer dat sommige wetenschappers denken aan te kunnen tonen dat sommige zaken door een intelligent wezen moeten zijn geschapen en dat er niet altijd sprake is van evolutie. In de VS heeft de State Board for Education in Kansas besloten om deze overtuiging naast die van de evolutietheorie op scholen te onderwijzen. Als protest hiertegen is het geloof Pastafarianism in het leven geroepen, een nep-religie die het Flying Spaghetti Monster als godheid vereert. De oprichter heet Bobby Henderson en zijn brief aan de State Board for Education en allerlei zaken rondom het nieuwe "geloof" staan op zijn site.
Ik vind het een merkwaardige ontwikkeling waar een heleboel mensen kennelijk iets over willen zeggen, want ik kom er allerlei artikelen over tegen. Ook is er al allerlei merchandising rondom dit fenomeen aan het ontstaan zoals t-shirts, bekers en stickers. Een cult die waarschijnlijk van tijdelijke aard is, maar wel aardig bedacht.

Labels:


Wikipedia Affiliate Button